Detalji nesreće kod Stanara

STANARI - Noćas se tokom ranih jutarnjih časova desila nesreća kada se putničko vozilo zabilo u teretni voz Željeznica Republike Srpske.

Detalji nesreće kod Stanara

Saobraćajka se desila u pola dva iza ponoći na pružnom prelazu "Ljeb" u opštini Stanari, kada se vozač automobila prilikom neprilagođene vožnje, ali i kvara signalizacije nije zaustavio ispred pruge i voza koji je bio u pokretu i saobraćao na relaciji Omarska - Zenica, saopštili su iz Željeznica Republike Srpske, pišu Nezavisne Novine.

Policija je obavila uviđaj, a na teren su izašle i nadležne službe Hitne pomoći kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

Prema saznanjima, povređenih nije bilo.

U toku je sanacija kvarova na pružnom prelazu "Ljeb", te je uređaj za svetlosno – zvučnu signalizaciju isključen, a polubranici su zaključani i nalaze se u podignutom položaju.

Prema navodima ŽRS, mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima, vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

– Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te napominjemo da bezbednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu "Ljeb", niti u jednom momentu nije ugrožena – navodi se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.