Dodik darovao časni krst episkopu Lukijanu

SENT ANDREJA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao je danas časni krst Njegovom preosveštenstvu episkopu budimskom Lukijanu povodom praznika Preobraženja i slave crkve u Sentandreji u Mađarskoj.

Dodik darovao časni krst episkopu Lukijanu

"Zahvalio sam vladici Lukijanu za poklone koje sam dobio - dvije slike našeg slikara Miloša Đurića iz Budimpešte", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

U obraćanju prilikom dodjele poklona, Dodik je rekao da episkop Lukijan zaslužuje svaku vrstu pažnje i kao vladika i kao čovjek.

"Odlučio sam da Vam uručim ovaj skromni dar, da Vam služi, da Vas sjeća i podsjeća na današnji dan i današnju slavu", istakao je Dodik.

Zahvalivši predsjedniku Republike Srpske, vladika Lukijan je rekao da je velika čast što je Dodik danas bio kum krsne slave Preobraženjske crkve u Sentandreji i što je došao zajedno sa svojom visokom pratnjom i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i diplomatskim korom, sa svima koji su uveličali ovaj dan.

"Republika Srpska, to je jedno krilo naše, drugo krilo nam je Srbija. Bez jednog krila ptica poleteti neće. Prema tome, jako su nam bitna oba krila, da su zdrava i jaka, da se mi uvek vinemo iznad svih tih koji na nas reže, da ne kažem i laju", naglasio je vladika Lukijan.

Dodik je danas u Sentandreji episkopu Lukijanu uručio i Orden Republike Srpske na lenti za pružanje nesebične podrške srpskom narodu gdje god se nalazio.

Predsjednik Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su večernjem bogosluženju u Preobraženskoj crkvi u Sentandreji, povodom obilježavanja krsne slave ove crkve.

Dodik, Cvijanovićeva i Vučić borave u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj na poziv vladike Lukijana i mađarskog premijera Viktora Orbana.