Domaćinstva bez struje

Na društvenim mrežama nižu se snimci zastrašujuće oluje koja je juče pogodila i BiH. Јedna žena poginula je na području distrikta Brčko, dok je više od 20 osoba zatražilo je lekarsku pomoć, nakon što je ovo područje pogodilo jako nevreme praćeno snažnim vetrom, kišom i gradom, piše RTRS.

Domaćinstva bez struje

Snažan vetar nosio je stabla i delove kuća i zgrada. Banjalučki aerodrom, zbog oštećenja krova, zatvoren je za saobraćaj.

Oluja je zahvatila Kozarsku Dubicu, regiju Knežpolja, Kostajnicu Doboj, Modriču i Teslić, a u Brodu je vetar skidao crep sa krovova, obarao drveće i lomio grane.

Zbog velike štete, koju je nanio vetar praćen kišom, u Šamcu je proglašeno stanje elementarne nepogode. Načelnik opštine Đorđe Milićević rekao je da će dva komunalna preduzeća zajedno sa policijom, Civilnom zaštitom i vatrogascima krenuti jutros u raščišćavanje ulica.

Železnice Republike Srpske uvele su ograničenje u teretnom i putničkom železničkom saobraćaju na dionicama Šamac-Doboj-Maglaj, Kostajnica-Banjaluka i Doboj-Petrovo Novo zbog oštećenja izazvanim snažnim nevremenom, piše RTRS.

Јako olujno nevreme sa kišom, grmljavinom i jakim udarima vjetra ponovo je noćas pogodilo Banjaluku. Nevreme je počelo oko pola tri, a nema podataka o eventualnoj materijalnoj šteti. Ova superćelijska neman je juče zahvatila i Zenicu, Tuzlu, Kalesiju, Srebrenik.