Gastro fest

STANARI - U Stanarima je danas počeo "Gastro fest" na kojem će kulinarske vještine i gastronomsku ponudu predstaviti takmičari iz ove i susjednih opština.

Gastro fest

Organizator šestog "Gastro festa" je opštinska Sportsko-turistička organizacija čiji je direktor Mirko Keser istakao da je danas prisutno 19 takmičara i šest izlagača domaćih radinosti i proizvoda.

Keser je rekao novinarima da ova turistička manifestacija okuplja najveći broj posjetilaca i da je spravljanje kotlića postalo gastro brend.

Predsjednik Skupštine opštine Stanari Denis Stevanović rekao je da se "Gastro fest" organizuje u okviru "Stanarskog ljeta", koje uz bogati programski sadržaj traje do 13. avgusta.

Stevanović je naveo da Krizni štab opštine prati situaciju i sprovodi mjere koje se odnose za sprečavanje širenja afričke kuge svinja.

Jedan od takmičara Dobrivoje Pančić rekao je da je cilj ove manifestacije prvenstveno druženje, a nakon toga i razmjena recepata.

"Ima i onih koji čuvaju svoju recepturu, ali tajna dobrog kotlića je u izboru kvalitetnog mesa i začina, a zatim slijedi strpljenje dok se sve to krčka", pojasnio je Pančić.

U izložbenom dijelu manifestacije učestvuje i Udruženja za pomoć djeci i omladini sa smetnjama u razvoju "Anđeo" iz Stanara čiji je predstavnik Željko Jorgić rekao da su se predstavili ručnim radovima, majicama, bedzevima, kolačima i pitama, a sav prihod namijenjen je za rad udruženja.

"Gastro fest" održava se na platou Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Stanarima.

Degustacija specijaliteta počinje u 16.00 časova, a u 17.00 je proglašenje pobjednika.