Iskrenost kladionica

DOBOJ /SRNA/ - Muškarac iz Dervente prijavio je policiji da ga je prevarilo lice kojem je uplatio 10.050 evra na ime kladioničarskih usluga, a koje ovo lice nije realizovalo, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iskrenost kladionica

Policijskoj stanici Derventa juče se obratio oštećeni muškarac koji je prijavio da je putem jedne društvene mreže stupio u kontakt sa licem koje mu je ponudilo kladioničarske dojave i kojem je novac u više navrata od 7. do 13. jula uplatilo "Vestern junionom" i "Manejgramom".

Iz policije podsjećaju da je riječ o drugom takvom slučaju u Derventi, kada je žena putem "Iks bona" uplatila 3.380 KM.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju da građani ne nasjedaju na ovakve vidove prevara, te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traži da uplate novac, naročito lica čiji im je identitet nepoznat, te da o tome obavijeste najbližu Policijsku stanicu.

"Više informacija građani mogu dobiti i na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk/, posredstvom koje građani mogu da prijave ovakve ili slične prevare", navedeno je u saopštenju.