Ljudi, znate li da je pobedio?

Potez Novaka Đokovića sa polufinala Vimbldona protiv Janika Sinera, kada je napravio gestikulaciju prema domaćoj publici izazvao je, logično, veliku pažnju u Engleskoj. Ipak, poznati "Telegraph" je preterao u izveštaju...

Ljudi, znate li da je pobedio?

Engleski tabloid preneo je da je Đoković ismevao publiku na Vimbldonu, ne dajući na značaju što je pobedio Sinera, i to svaljujući krivicu na njega, kao da nije bio isprovociran.

Novak je odreagovao na povike "Vamos Rafa" koji su ga poremetili prilikom servisa, potom i glasnog slavlja kod njegovog promašaja, tako što se okrenuo ka tribinama ironično aplaudirajući, da bi kasnije sarkastično aplaudirao i pokazivao im da obrišu suze.

Međutim, "Telegraph" se pravio kao da je postojala samo reakcija Đokovića, opisujući ga da je izgubio smirenost i u sukobu sa sudijom Ričardom Hejgom. Takođe, i da je gunđao u toku poena na startu drugog seta jer ga je iznervirao Hejg odlukama.

Englezi su se još jednom napravili Englezi, kao da nije bitno što se srpski as plasirao u finale njihovog Vimbldona, gde ga čeka Karlos Alkaras posle pobede nad Danilom Medvedovom.