Mirotić uskoro u Beogradu!

Klupko se polako odmotava! Nikola Mirotić i Barselona navodno su se dogovorili o raskidu ugovora, preneo je RAC1 u petak tokom dana.

Mirotić uskoro u Beogradu!
Mirotić uskoro u Beogradu!

Kako prenose španski mediji, prekid saradnje se očekuje tokom vikenda ili najkasnije u ponedeljak tokom dana, ali detalji razgovora između centra crnogorskog porekla i katalonskog kluba nisu poznati.

Međutim, jedna stvar posebno će obradovati sve simpatizere Partizana.

Gorepomenuti medij takođe je preneo da je Mirotić najbliži prelasku u crno-bele, te da bi vrlo brzo moglo da dođe do sklapanja ugovora ove dve strane.

Ono što o čemu se danima pričalo jeste to da Crnogoraca ugovor vezuje još dve godine za Barselonu.

Ali, ako je istina ono što se u petak pojavilo u španskim medijima, u narednim danima nas očekuje razrešenje ove sage.

Govorilo se da će crnogorski centar možda pojačati i tim sa Malog Kalemegdana. 

Mirotićev zastupnik otišao je toliko daleko da je otkrio platu Podgoričanina u Barseloni – preko 11 miliona bruto. Kako kaže, svakim novim danom Nikoli ide plata.

– Ne žurimo, svaki dan se skupi 31.000 evra. Barselona bi trebalo da požuri – bez ustezanja je rekao Krespo.

Takođe, naglasio je da je za tri od četiri godine koliko je u Barseloni, Mirotić plaćen znatno ispod onoga na šta je imao pravo. Pod tim je mislio da je klubu izašao u susret nekoliko puta kao pomoć.

Slede burni dani, možda odlučujući. Ostaje nam da vidimo gde će iskusni 32-godišnji as završiti, pod uslovom da dobije čiste papire iz Katalonije.

Veliki broj misli da je izabrao Srbiju.

Mirotić još nije raskinuo ugovor sa Barselonom, a ponude su mu u poslednjih mesec dana stizale sa svih strana, između ostalog i iz Partizana.

On je, navodno, saslušao šta nude Olimpijakos, Monako, Panatinaikos, Olimpija Milano, Crvena zvezda, ali kada je poziv stigao od Željka Obradovića, svi su pali u drugi plan i on sada želi među crno-bele.

To je objavio Sotiris Vetakis, novinar SDNA.

- Slučaj Mirotić je bez presedana. Od trenutka kada ga je Barselona odlučila da raskine ugovor sa njim, ponuđen je polovini klubova Evrolige, a on čisti boraniju bez nervoze. Sve dok nije dobio poziv... A svi znaju šta se dešava kada najveći pozove. Zato je sada Partizan veliki favorit za potpis Mirotića - napisao je.

Ovo je, prema njegovim rečima, scenario do kog će doći ako se ne Dogovori s Barselonom, sa kojom je problem nastao jer Mirotić traži da mu isplate 75 odsto ostatka dvogodišnjeg ugovora od 22 miliona.