Muškarac namerno zapalio kanister

Kod Čapljine se odvijala prava drama, kad je u mestu Dretelj zapaljena porodična kuća u kojoj su se nalazile dve ženske osobe, te je nakon intervencije svih nadležnih službi jedna osoba uhapšena, potvrdio je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Muškarac namerno zapalio kanister

Kako navode iz MUP HNK juče je u 17.50 Policijskoj upravi Čapljina dojavljeno da gori kuća u Dretelju, te su odmah na mjesto događaja izašli pripadnici policije i vatrogasne jedinice, piše Klix.

– Utvrđeno je da je M.B .(30) iz Dretelja namerno podmetnuo požar tako što je kanister sa zapaljivom tečnošću zapalio i kroz prozor ubacio u kuću u kojoj su se nalazile P.B.(73) i njena kćerka M.B.(48) koje nisu povređene – navode iz MUP HNK, prenosi Srpskainfo.

Nakon podmetanja požara M.B. je pobegao te su pripadnici policije poduzeli sve potrebne mere na njegovom pronalasku. Ispred kuće je zatečeno vozilo ‘audi 80’ koje koristi B.B.(33) sin vlasnika zapaljene kuće, s razbijenim staklima.

– Hitna pomoć Čapljina je obavestila policiju u oko 21 sat da su primili M.B. (30) s povredama od noža i opekotinama. Isti je izjavio da ga je napao B.B. (33) iz Dretelja. Policija ga je uhapsila i u toku je kriminalistička obrada – navode iz MUP HNK.