Predsednik Srpske lige Goran Rakić demonatovao je pisanje “Kohe”, koja navodi da su Srbi kod Zubinog Potoka pucali na Kfor.

Večeras se oko 19.45 čula rafalna paljba na nekom od alternativnih puteva kod Zubinog Potoka, a prištinska “Koha” je za to optužila Srbe.

“Po informacijama koje posedujemo mi u Kriznom štabu, a i po informacijama dobijenim iz Kfora, želim da demantujem navode albanskim medija da je došlo do napada na jedinice Kfora. Još jednom, naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na Kfor”, kategoričan je bio Rakić u izjavi za TV Pink.

“Trenutna situacija na mirna, ljudi su odlučni da ostanu ovde”, dodao je Rakić.

Upitan da li očekuje od Prištine da će biti ispunjeni zahtevi Srba, kazao je da poučeni ponašanjem kosovskih Albanaca ne očekuju ništa, i da je potreban pritisak od međunarodne zajednice na Prištinu.

“Ovo nisu zahtevi, već mole da puste naše ljude koje su uhapsili, da povuku specijalne jedinice policije sa oklopnim vozilima i dugim cevima sa severa, kao i da povuku liste za odstrel Srba“, objasnio je Rakić.

Istakao je da Srbima nije preostalo ništa drugo nego da skrenu pažnju javnosti.

“Svakog Srbina kojeg su uhapsili osudili su bez dokaza ili na maksimalne zatvorske kazne”, rekao je Rakić.

Inače, zvaničnici iz Beograda i Prištine nisu se oglašavali o dešavanjima, osim što kažu da su u toku i da su svi u pripravnosti.

dobojonline.com/Pink

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *