Nova "bomba" u Zvezdi

Crvena zvezda se ne šali i ne staje da sklopi rano ambiciozan tim za sledeću sezonu. Sada je ozvaničila dolazak američkog centra Majka Tobija!

Nova "bomba" u Zvezdi

Ovaj 28-godišnji košarkaš, koji ima slovenački pasoš, je dobro poznato ime u Evropi, izgradio se potpuno u Valensiji za četiri godine i prošlog leta otišao u Kataloniju.

U dresu Barselone je u Evroligi prosečno beležio 7,9 poena po meču, četiri skoka, 0,6 asistencija i 0,3 blokada.

Prve ozbiljne košarkaške korake napravio u NCAA na prestižnom koledžu Virdžinija, nakon toga igrao je za Šarlot, a od 2017.godine pravi ozbiljnu evropsku karijeru igrajući još za Tenerife.

Za sedam godina u Španiji osvojio je trofej interkontinentalnog šampiona 2017 (Tenerife), Evrokup 2019 (Valensija), špansku Ligu sa Valensijom 2017, i titulu prvaka sa Barselonom ovog leta.

Odlikuje ga za njegovu visinu odličan šut za tri poena, epitet vrlo čvrstog i zahvalnog timskog igrača, zbog čega su u Crvenoj zvezdi procenili da će biti od velike pomoći na i van parketa.

Tobi je peto pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku nakon Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića i Adama Hange.