Osuđen Aleksandar Vasiljević

Bodibilder Aleksandar Vasiljević iz Doboja, javnosti poznat po aferi s katoličkim sveštenikom, osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na godinu i po zatvora jer je pijan skrivio nesreću u kojoj je stradalo devetogodišnje dete, piše Glas Srpske.

Osuđen Aleksandar Vasiljević

Prema presudi, koja je objavljena na stranici suda uz navođenje inicijala, kobna nesreća se desila 30. avgusta 2009. godine, prenosi Srpskainfo.

Tada je teško povređeno devetogodišnje dete B.I. koje je preminulo pet dana kasnije.

Kako se navodi u presudi do nesreće je došlo kada je Vasiljević vozeći „bmw” magistralnim putem Doboj – Derventa na jednoj raskrsnici udario u zadnji ćošak „golfa” kojim je upravljao D.I. i koji se uključio sa lokalnog puta.

Usled udara putnik u „golfu” dete B. I. (rođen 2000. godine), zadobilo je višestruke teške povrede.

Povređeno dete je smešteno na lečenje, ali je 04. septembra 2009. godine preminulo usled oštećenja za život važnih moždanih centara i poremećaja disanja zbog nagnječenja, rascepa pluća i preloma rebara.

U presudi se navodi da je Vasiljević bio pijan, odnosno u stadiju lakog pijanstva s koncentracijom alkohola u krvi od 1.18 promila te da je vozio nedozvoljenom brzinom od 86. 7 kilometara na čas.

Navodi se da brzinu nije smanjio na 50 kilometara na čas pre raskrsnice iako je to propisano zakonom.

Presudom je obavezan da plati troškove krivičnog postupka od 1.985 KM u roku od 30 dana od pravosnažnosti Vasiljević je istakao da je nepravedno osuđen za delo za koje nije kriv i to pod pritiskom nekadašnjeg glavnog tužioca u Doboju.

– Pet puta sam oslobađan za ovo delo na Osnovnom sudu od strane različitih sudija i presudu je ukidao Okružni sud. Zatim je isti sudija Okružnog suda predmet prebacio kod sebe, a nakon toga mi je uskraćeno pravo na odbranu te me osudio na godinu dana. Tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje nakon čega je za jedan dan održano ročište na kome su uvedeni novi dokazi da sam osuđivan i nakon tri sata mi je izrečeno godinu i po zatvora – kazao je Vasiljević koji je dodao da je bio u kućnom pritvoru, ali je sudija Okružnog suda doneo odluku da bude vraćen u pritvor iako nije prekršio mere.

On smatra da mu se nekadašnji glavni tužilac u Doboju sveti jer je osuđen za iznudu od katoličkog sveštenika.

Vasiljević je široj javnosti najpoznatiji po aferi sa katoličkim sveštenikom kojeg je ucenjivao porno-snimcima zajedno s bivšom devojkom Saškom Kovačević, poznatom ka “fatalna Saška”.

Vasiljević ja zato osuđen na sedam meseci, a Kovačevićeva na godinu zatvora. Vasiljeviću su u poslednje vreme zapaljena dva vozila.

Vasiljević je inače profesionalni bodibilder u kojem je veoma uspešan i iza sebe ima više osvojenih titula u ovom sportu.