Planirao ubiti policijskog inspektora

U Derventi je policija uhapsila A.P. zbog sumnje da je isplanirao da se nadrogira, a zatim da ubije policijskog inspektora.

Planirao ubiti policijskog inspektora

U PU Derventa su rekli da je on počinio krivična dela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Ugrožavanje sigurnosti“, piše Srpskainfo.

– Policijski službenici navedene Policijske stanice su došli do saznanja da A.P. poseduje bombu, koju planira da upotrebi za likvidaciju kriminalističkog inspektora zaposlenog u Policijskoj stanici Derventa, kao i određenu količinu narkotičkih sredstava koju bi iskoristilo pre nego što krene da izvrši navedenu radnju – rekli su u PU Doboj.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Derventi obavljen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi, prilikom čega je pronađeno i oduzeta ručna bomba, jedna vrećica sa spidom, dva smotuljka sa marihuanom i jedna drobilica sa ostacima biljne materije.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izveštaj o počinjenim krivičnim delima.