Policija ima pune ruke posla

Veći je i broj krivičnih djela u oblasti organizovanog kriminaliteta, što je rezultat pojačanog rada policijskih službenika, zaključak je proširenog kolegija MUP Srpske koji je danas održan u Doboju.

Policija ima pune ruke posla

Ustavni poredak nije ugrožen, a stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj je povoljno i zadovoljavajuće, ocjena je proširenog kolegija MUPSrpske.

Tako će biti i u narednom periodu, jer je policija Srpske spremna na sve izazove da zaštiti svoje građane. Resorni ministar kaže da je zadovoljan radom svih 10 policijskih uprava.

– MUP koji je prepoznat od strane međunarodne zajednice Europola i velikog broja institucija međunarodnog karaktera kao kapacitiran organ kome se ustupaju sa punim povjerenjem informacije – rekao je Siniša Karan, ministar MUP Republike Srpske, piše RTRS.

Iz MUP naglašavaju da stanjem u oblasti bezbjednosti saobraćaja u prvih šest mjeseci, nisu zadovoljni. Od januara do juna evidentirano je 4.741 saobraćajna nesreća u kojim je poginulo 55 osoba u 46 nesreća za 14 više nego u istom periodu prošle godine.

– Prebrza vožnja i vožnja pod uticajem alkohola su svakako najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama – istakao je Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske.

MUP Srpske intenzivno radi na unapređenju uslova za rad policajaca, nabavljena su nova vozila, a unaprijeđeni su i uslovi za rad kriminalističke policije. Trenutno se gradi objekat policijske uprave na Palama kao i objekat za Јedinicu žandarmerije u Trebinju.