Političko i pravno nasilje

DOBOJ /SRNA/ - Optužnica Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavlja političko i pravno nasilje, zaključeno je danas na sjednici Predsjedništva DEMOS-a, koja je održana u Doboju.

Političko i pravno nasilje

Predsjedništvo DEMOS-a smatra da je optužnica protiv predsjednika Srpske dio zajedničkog projekta dijela međunarodne zajednice i ekstremnih bošnjačkih faktora u Sarajevu, koji za krajnji cilj imaju rušenje ustavnih pozicija Republike Srpske i satanizovanje srpskog naroda.

"Na djelu je pokušaj političkog Sarajeva i predstavnika dijela međunarodne zajednice u BiH da se Milorad Dodik, koji je demokratskom voljom izabran za predsjednika Republike Srpske ukloni sa političke scene, jer je svojim političkim djelovanjem dokazao da nije spreman na kompromise kada je u pitanju sudbina Srpske", zaključilo je Predsjedništvo DEMOS-a.

Upozoreno je da optužnica protiv predsjednika Republike Srpske pokazuje da je BiH zemlja na izdisaju u kojoj je moguće da neko bude procesuiran zbog toga što je izvršavao obaveze koje mu nalaže Ustav.

"Nedopustiva su nastojanja da se odluke njemačkog državljanina Kristijana Šmita, koji se predstavlja kao visoki predstavnik, pokušavaju staviti iznad Ustava, čime se BiH dovodi u stanje dodatne nestabilnosti", istaknuto je na sjednici Predsjedništva DEMOS-a.

Predsjedništvo DEMOS-a pozvalo je sve političke subjekte u Srpskoj na jedinstvo u odbrani ustavnih pozicija Republike Srpske i nacionalnih interesa srpskog naroda.