Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je danas da je na graničnom prelazu (GP) “Bogorodica” zaplenila devize i zlato u ukupnoj vrednosti od milion evra, koji su bili sakriveni u jednom autobusu.Kako se navodi, inspektori mobilnih ekipa Uprave carina juče su na GP Bogorodica u specijalno napravljenom bunkeru turskog autobusa otkrili i oduzeli 262.750 dolara, 155.760 evra i 12 kilograma zlata i zlatnog nakita procenjene vrednosti oko 600.000 evra.

Prema carini, taj autobus turskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Skoplje–Istanbul, kojim je upravljao makedonski državljanin, zbog postojanja sumnje je upućen na detaljnu kontrolu na carinskom terminalu GP “Bogorodica”.

Prilikom pregleda je, navodi se, otkriven posebno napravljen bunker u kome je pronađen raznovrstan zlatni nakit i zlatne pločice nepravilnog oblika, kao i veća količina deviza.

“Roba ukupne vrednosti od oko milion evra i autobus su privremeno zadržani i predati Odeljenju za istrage carinske uprave na dalju istragu. Podnošenjem odgovarajućih prijava predmet će biti ustupljen nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu”, piše u saopštenju Carinske uprave Severne Makedonije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *