Skandal u Latino Americi

SANTO DOMINGO - Otkriven je ozbiljan međunarodni slučaj korupcije koju je vodila maćeha dominikanskog predsednika Luisa Abinadera, gde je do sada dokumentovano da su koristili konzulat u Valensiji Španije za uručivanje lažnih ličnih isprava i pasoša pripadnicima kriminalca. organizacija iz obaveštajne službe Islamske države iz Pakistana.

Skandal u Latino Americi

Pre otprilike nedelju dana, Luis Abinader je morao da izda hitni dekret 312-23 nakon što su španske vlasti pokrenule snažnu istragu protiv diplomate Romine Ketrin Leon Santos, gde je uključivala falsifikovanje ličnih dokumenata i pasoša Dominikanske Republike.

Mnogi se pitaju kako je maćehina veza moguća ako je njena majka Roza Sula Korona Kaba, budući da je njen pokojni otac Hose Rafael Abinader 2001. godine imao vanbračnu vezu sa Rominom Ketrin Leon Santos gde su dobili ćerku Kamilu Abinader Leon koja je, po genealoškom pravilu, završava Budući da je sestra sadašnjeg predsednika, treba napomenuti da je maćeha pod istragom ćerka sadašnjeg guvernera Santijaga Rose Santos Mendes, što je dokaz još jednog slučaja, ali očiglednog nepotizma.

Mafija se ne zaustavlja samo na kreiranju lažnih dokumenata za političare i pripadnike I.S.I pakistanskih oružanih snaga, takođe su u dosluhu sa vlastima na teritoriji Dominikana stvorili kompanije BUTTSKI SRL i BUTTSKI AUTOS koje pripadaju pakistanskom NAJAM ISLAM BUTT-u, da u zemlju unese elektronske uređaje i vozila, oba registrovana kod ONAPI.