Spisak Srbije za Mundobasket?

Dok svi čekaju selektora Svetislava Pešića da se oglasi sa spiskom reprezentativaca koje će odvesti na Mundobasket, a pošto cela Srbija želi da se pokažemo u pravom svetlu želimo i najbolje košarkaše u timu. Iako se možda čeka samo Nikola Jokić, igrač Crvene zvezde Nemanja Nedović je zagolicao maštu.

Spisak Srbije za Mundobasket?

Srbija će učestvovati na Mundobasketu, koji se održava od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Naša reprezentacija je u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom. Prvu utakmicu Srbija će odigrati 26. avgusta protiv Kine, a za Svetsko prvenstvo se treba spremiti.

Ipak, spisak i dalje čekamo, a dok ga Pešić ne objavi Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde, je zapalio maštu navijačima fotografijom u dresu nacionalnog tima, bez reči.

Srbija će odigrati tri pripremne utakmice u roku od pet dana i prvu će igrati 1. avgusta. To znači da bi trebalo da uskoro očekujemo spisak od 16 imena za Mundobasket, sa kojeg će otpasti četvorica igrača.

Srbija će pripremne utakmice igrati u Beogradu. Prvu će odigrati 1. avgusta, kada će protivnik biti selekcija Bosne i Hercegovine. Utakmica će biti zatvorenog tipa i neće biti publike. Dva dana kasnije, rival će biti četvrtoplasirana selekcija sa Eurobasketa – Poljska. I ta utakmica će biti zatvorenog tipa. 

Zatim će Srbija otputovati u Crnu Goru, gde će 5. avgusta u Podgorici rival biti domaćin. Orlovi će tradicionalno učestvovati i na Akropolis Kupu, gde su od 8. do 10. avgusta rivali Grčka i Italija. Za kraj, Srbija će 16. avgusta igrati protiv Portorika u Beogradu, sa kojim se sastajemo i na Svetskom prvenstvu.