Tviter je opet pao

Naime, aplikacija DownDetector, koja beleži mrežne poteškoće, počela je da detektuje probleme oko 10 sati ujutro.

Tviter je opet pao

Pao je Tviter, a samim tim - njegovom osnivaču, Ilonu Masku, i mrak na oči.

Naime, aplikacija DownDetector, koja beleži mrežne poteškoće, počela je da detektuje probleme oko 10 sati ujutro.

Korisnici su iskoristili priliku da se rugaju Maskovoj platformi, rekavši: "Vreme je za Threads", koju je Mark Zakerberg pokrenuo prošle nedelje i koja već ima 100 miliona korisnika, dok Tviter ima 237,8 miliona.

Tviter najviše problema beleži u Americi, ali i zemljama poput Italije, Kine i Ujedinjenog Kraljevstva.

Osnivač Mete, Mark Zakerberg pokrenuo je u sredu dugoočekivanu aplikaciju Threads, koja bi trebala da bude glavni konkurent Tviteru Ilona Maska, čime je pojačano rivalstvo između dvojice tehnoloških multimilijardera.

Da podsetimo, slično kao i Tviter, aplikacija sadrži kratke tekstualne objave koje korisnici mogu da lajkuju, ponovno objavljuju i na njih odgovaraju. Objave mogu biti duge do 500 znakova i uključivati poveznice, fotografije i videozapise u trajanju do pet minuta, prema postu na blogu Meta, prenosi Net.hr.

Dostupan je u više od 100 zemalja u radnjama Apple App i Google Play, stoji u objavi na blogu. Analitičari kažu da bi glavna prednost nove aplikacije mogla biti povezanost Threadsa s Instagramom i njegovom bazom korisnika i reklamnim mehanizmom. To bi moglo smanjiti prihode od oglašavanja Tviteru u vreme kada novo vođstvo te firme pokušava da oživi njen posrnuli posao.